ESPA logo


 
 
 
 

 
 

Ανελκυστήρες προσώπων

Η Stamatiadis Lifts παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις ανελκυστήρων για κτίρια κατοικιών (πολυκατοικίες, μονοκατοικίες) καθώς και για επαγγελματικά και δημόσια κτίρια.
Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες προσώπων τοποθετούνται συνήθως σε κτίρια των οποίων η μέγιστη διαδρομή δεν ξεπερνά τα 22-23m (μέχρι 9 στάσεων) και η ταχύτητά τους κυμαίνεται 0,50 - 1,00m/sec. Αποτελούν μια οικονομική και γρήγορη στην εγκατάσταση λύση. Για τις περιπτώσεις που δεν έχει γίνει πρόβλεψη για μηχανοστάσιο στο κτίριο, ο κινητήριος μηχανισμός και ο πίνακας του ανελκυστήρα μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη μεταλλική ντουλάπα (Boxlift) η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο του κτιρίου.

Διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα απεγκλωβισμού και είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις του πρότυπου ΕΝ 81-2 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16/ΕΚ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (*)
Ωφέλιμο φορτίο 180 - 1800kg
Άτομα 2 - 24
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 1,00m/sec
Μέγιστος αριθμός στάσεων 9
Μέγιστη διαδρομή 23m
Βάθος πυθμένα 850 - 1600mm
Ύψος τελευταίου ορόφου 3300 - 3600mm

*Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Οι μηχανικοί ανελκυστήρες προσώπων τοποθετούνται κυρίως σε πολυώροφα κτίρια και σε κτίρια με έντονη επιβατική κίνηση, αφού η ταχύτητα μεταφοράς δύναται να ξεπεράσει κατά πολύ την ονομαστική ταχύτητα ενός υδραυλικού ανελκυστήρα ατόμων. Μπορούν επιπλέον να εξοπλιστούν και με τεχνολογία Inverter, ώστε να εξασφαλίζεται ομαλή επιτάχυνση και επιβράδυνση και να περιορίζονται οι μηχανικές τριβές.

Είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις ασφαλείας του πρότυπου ΕΝ 81-1 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16/EC.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (*)
Ωφέλιμο φορτίο 180 - 1800kg
Άτομα 2 - 24
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 0,63 - 3,00m/sec
Μέγιστος αριθμός στάσεων 44
Μέγιστη διαδρομή 130m
Βάθος πυθμένα 1400mm
Ύψος τελευταίου ορόφου 3600mm

*Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Οι ανελκυστήρες τύπου MRL (Machine RoomLess - χωρίς μηχανοστάσιο) αποτελούν καινοτομία στον κλάδο των ανελκυστήρων και είναι ιδανικοί για πολυώροφα κτίρια όπου δεν έχει γίνει πρόβλεψη για ανεξάρτητο χώρο μηχανοστασίου ή που απαιτείται εξοικονόμηση περισσότερων ωφέλιμων τετραγωνικών μέτρων. Έχουν ανυψωτική ικανότητα έως και 5000kg, χωρίς να υστερούν σε ταχύτητα έναντι των συμβατικών ανελκυστήρων. Έχουν αθόρυβη και ομαλή λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (έως και -50%) και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς διαθέτουν λιγότερα "φθαρτά" τμήματα.

Είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16/ΕΚ και των πρότυπων EN 81.A3 και EN81.21.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (*)
Ωφέλιμο φορτίο 300 - 5000kg
Άτομα 4 - 66
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 1,60m/sec
Μέγιστος αριθμός στάσεων 24
Μέγιστη διαδρομή 75m
Ελάχιστο βάθος πυθμένα 370mm
Ελάχιστο ύψος τελευταίου ορόφου 2900mm

*Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Οι οικιακοί ανελκυστήρες (maisonlift) αποτελούν ιδανική λύση για κατοικίες, μεζονέτες, γραφεία, σχολεία και κάθε χρήσης κτίρια στα οποία η μέγιστη διαδρομή δεν ξεπερνά τα 9m και δεν υπάρχει διαμορφωμένο φρεάτιο και μηχανοστάσιο. Το φρεάτιο δημιουργείται από ειδική μεταλλική κατασκευή η επένδυση του οποίου μπορεί να εναρμονιστεί με την αρχιτεκτονική του κτιρίου, δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακής αισθητικής αποτέλεσμα. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να εγκατασταθούν σε φρεάτιο με ελάχιστο βάθος πυθμένα μόλις 0,25m, ή/και με ελάχιστο ύψος τελευταίου ορόφου 2,45m, γεγονός που τους καθιστά μοναδιούς στο είδος τους. Έχουν αθόρυβη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και το ωφέλιμο φορτίο τους ανέρχεται στα 480kg.

Είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16 ΕΚ και του πρότυπου ΕΝ81-21.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (*)
Ωφέλιμο φορτίο 180 - 480kg
Άτομα 2 - 8
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 0,50m/sec
Μέγιστος αριθμός στάσεων 8
Μέγιστη διαδρομή 17m
Ελάχιστο βάθος πυθμένα 250mm
Ελάχιστο ύψος τελευταίου ορόφου 2450mm

*Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και αξιολογούνται κατά περίπτωση.


 
 
 
 

 
 

Ανελκυστήρες φορτίων

Η Stamatiadis Lifts παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις ανελκυστήρων για κτίρια την ανύψωση βαρέων φορτίων. Είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά και διαθέτουν θαλάμους και θύρες με διαστάσεις τέτοιες που επιτρέπουν τη φόρτωση φορτίων ακόμα και πολύ μεγάλου όγκου.
Οι compact ανελκυστήρες είναι συνήθως ογκώδεις κατασκευές που προορίζονται για την ανύψωση μεγάλων φορτίων συνοδευόμενων από πρόσωπα. Εφαρμόζονται σε βιομηχανικά κτίρια, εργοστάσια, αποθήκες, μεταφορικές εταιρίες, εκθεσιακά κέντρα, θεατρικές σκηνές, κλπ. Λειτουργούν με υδραυλικό μηχανισμό και δεν απαιτούν χώρο φρεατίου και μηχανοστασίου. Οι απαιτήσεις για το βάθος πυθμένα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ανάλογα με την περίπτωση δεν χρειάζεται να ξεπερνάει τα 460mm. Η ανυψωτική τους ικανότητα φτάνει τα 1500Kg, με μέγιστες διαστάσεις πλατφόρμας 2000mm x 1600mm. Προσφέρουν ευκολία στην εγκατάσταση, ασφάλεια κατά την λειτουργία, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία σε απαιτητικές συνθήκες εργασίας.

Οι ανελκυστήρες compact διαθέτουν πιστοποίηση βάσει της κοινοτικής οδηγίας 98/37/ΕΚ και φέρουν την σήμανση CE.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (*)
Ωφέλιμο φορτίο 350 - 1500kg
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 0,15m/sec
Μέγιστος αριθμός στάσεων 4
Μέγιστη διαδρομή 11,5m
Βάθος πυθμένα 220mm
Ύψος τελευταίου ορόφου 2200mm

*Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Οι dumpwaiter είναι μηχανικοί ανελκυστήρες ανύψωσης μικρών φορτίων (μέχρι 200 κιλά). Αποτελούν μια εύκολη, γρήγορη, οικονομική και αποτελεσματική λύση μεταφοράς για εστιατόρια, καφετέρειες, ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία κλπ, η οποία εξοικονομεί χώρο, καθώς δεν απαιτεί χώρο μηχανοστασίου. Μπορούν να υποστηρίξει έως τρεις πόρτες κάθετου ανοίγματος, τύπου γκιλοτίνας, χωρίς να μειώνεται ο χώρος μπροστά από αυτές.

Οι ανελκυστήρες Dumpwaiter είναι πιστοποιημένοι βάση της Ευρωπαϊκής οδηγίας ΕΝ 81-3 και φέρουν σήμανση CE.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ (*)
Ωφέλιμο φορτίο 200kg
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 0,48m/sec
Μέγιστος αριθμός στάσεων 8
Μέγιστη διαδρομή 35m
Βάθος πυθμένα 600mm
Ύψος τελευταίου ορόφου 1950mm (με ύψος θαλάμου 1m)

*Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και αξιολογούνται κατά περίπτωση.


 
 
 
 

 
 

Λύσεις προσβασιμότητας

Τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) αποτελούν σήμερα το 10% έως 12% του γενικού πληθυσμού και στο ποσοστό αυτό εντάσσονται άτομα με κινητικές, αισθητηριακές και νοητικές αναπηρίες. Όμως προβληματα διακίνησης στο περιβάλλον αντιμετωπίζει σήμερα ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, τα εμποδιζόμενα άτομα. Στα άτομα αυτά ανήκουν οι ηλικιωμένοι, γονείς με παιδικά καροτσάκια, γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, τραυματσμένοι κ.α. Το ποσοστό των εμποδιζόμενων ατόμων ανέρχεται στο 50% του γενικού πληθυσμού. Οι συνθήκες προσβασιμότητας για τα άτομα αυτά πρέπει να είναι ίδιες με εκείνες που ισχύουν για τα άτομα που δεν ανήκουν στην κατηγορία των εμποδιζόμενων και να καθίσταται ισότιμη η δυνατότητα αυτόνομης και ασφαλούς προσπέλασης σε κτιριακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής.

Οι λύσεις μας:

  • Καρεκλάκια σκάλας
  • Πλατφόρμες κάθετης κίνησης
  • Πλατφόρμες για ευθεία σκάλα και για σκάλα με καμπυλότητες