Πρόσβαση σε κτίρια

StairLess

Η πλατφόρμα κάθετης κίνησης είναι σχεδιασμένη για να παρέχει αυτόνομη πρόσβαση σε κτίρια σε εμποδιζόμενα άτομα. Οι διαστάσεις της πλατφόρμας είναι εναρμονισμένες με τις διεθνείς προδιαγραφές για την είσοδο ενός ατόμου με αναπηρικό αμαξίδιο και το συνοδό του. Ωστόσο, εφαρμογή μπορεί να έχει και σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό, δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο όπου αναζητείται μια οικονομική λύση κάθετης ανέλκυσης σε υψηλότερο επίπεδο, έως και 9m. Σε αντίθεση με τους ανελκυστήρες, δεν απαιτεί σχετικές μελέτες και άδειες, ενώ η τοποθέτησή της ολοκληρώνεται σε 1-2 ημέρες. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα να φέρει θάλαμο ως την μέση, κάθισμα και σκέπαστρο ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλών προδιαγραφών για μέγιστη ασφάλεια και ευκολία στην χρήση. Η κατανάλωση ενέργειας είναι όση και αυτή μιας απλής οικιακής ηλεκτρικής συσκευής.

Η κάθετη πλατφόρμα διαθέτει πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνή πρότυπο 2006/42/EC και φέρει σήμανση CE.

Panda Station

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος εντός ή εκτός του κτιρίου για την τοποθέτηση της κάθετης πλατφόρμας η εταιρία μας προτείνει εναλλακτικά τη φορητή κάθετη πλατφόρμα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα ανέλκυσης, για πρόσβαση σε κτίρια και όχι μόνο, που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της κλασσικής πλατφόρμας με την προσθήκη τροχήλατου αυτόματου μηχανισμού που δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύεται για την εξοικονόμηση χώρου. Διαθέτει αισθητήρες ασφαλείας κατά την ανέλκυση και καθέλκυση, αυτόματο σύστημα φρένων στους τροχούς και κομβίο “STOP” κινδύνου. Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία 24V αλλά η λειτουργία του μπορεί να γίνει και χειροκίνητα σε περίπτωση ανάγκης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Τιμές αναφοράς
Μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 350kg
Κίνηση βραχίονα 912mm
Περιστροφή 200o
Χρόνος ανέλκυσης 20sec
Χρόνος καθέλκυσης 20sec

Οι πλατφόρμες σκάλας (platform stairlifts) τοποθετούνται πάνω στη σκάλα σε εσωτερικό ή εξωτερικό, ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο και κινούνται κατά μήκος αυτής. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ευθείες σκάλες ή σε σκάλες με καμπυλότητες και μπορούν να καλύψουν διαδρομή για  τρεις ορόφους με ενδιάμεσες στάσεις εξασφαλίζοντας πρόσβαση στους ορόφους αυτούς.  Οι  διαστάσεις της πλατφόρμας μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις διαστάσεις της σκάλας αλλά πάντα είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να εισέλθει σε αυτήν αναπηρικό αμαξίδιο με άνεση και ασφάλεια. Όταν η πλατφόρμα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, αναδιπλώνεται για εξοικονόμηση χώρου.

Η εταιρία Stamatiadis Lifts είναι αντιπρόσωπος του Ιταλικού εργοστασίου Extrema που εξειδικεύεται στα συγκεκριμένα προϊόντα, προσφέροντας πλατφόρμες σκάλας εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, απόλυτης ασφάλειας στη χρήση  και υψηλής αισθητικής,  σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η τοποθέτησή τους γίνεται σε 1-2 ημέρες και δεν απαιτούνται σχετικές μελέτες και άδειες.  Είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο 2006/42/EC και φέρουν σήμανση CE.

Πλατφόρμα PLATO - INCLINED για ευθεία σκάλα

Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση της ακόμα και σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Η ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα και η ύπαρξη μπάρας ασφαλείας επιτρέπουν την αυτόνομη χρήση από εμποδιζόμενα άτομα χωρίς συνοδό. Διαθέτει αισθητήρες ασφαλείας που σταματούν την κίνηση σε περίπτωση εμποδίου στη διαδρομή. Οι ράγες κατασκευάζονται από ανοξείδωτο αλουμίνιο, τα φινιρίσματα είναι βαμμένα με ανθεκτικά υλικά και η καλωδίωση αεροστεγής, χαρακτηριστικά που καθιστούν την πλατφόρμα PLATO – INCLINED κατάλληλη για εγκατάσταση και σε εξωτερικούς χώρους.

Η πλατφόρμα PLATO – INCLINED είναι εναρμονισμένη με όλους τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Αναφερόμενες τιμές
Ελάχιστο πλάτος σκάλας 850mm
Διαστάσεις πλατφόρμας

min: 750 x 600mm

max: 1250 x 800mm

Ωφέλιμο φορτίο 250kg
Κλίση σκάλας 10ο – 45ο
Μέγιστη ταχύτητα 0,1m/sec
Ελάχιστες διαστάσεις με κλειστή πλατφόρμα 350mm

Πλατφόρμα PLATO - CURVED για σκάλα με καμπυλότητες

Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία, σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα της αγοράς, δεν έχει ενσωματωμένη μονάδα έλξης με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χώρος που καταλαμβάνεται. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλη για τοποθέτηση σε στενούς χώρους. Είναι απλή και άνετη στη χρήση και η λειτουργία της είναι αθόρυβη. Διαθέτει μπάρες ασφαλείας και αισθητήρες που σταματούν την κίνηση σε περίπτωση εμποδίου στη διαδρομή. Η αξιοπιστία και η ευελιξία που παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπουν επίσης την εγκατάστασή της σε εγκαταστάσεις με απότομη κλίση και απότομες αλλαγές αυτής, με καμπύλες εσωτερικά ή εξωτερικά της σκάλας και κεφαλόσκαλα, εξασφαλίζοντας κάθε φορά βέλτιστη μετακίνηση.

Η πλατφόρμα PLATO – CURVED είναι εναρμονισμένη με όλους τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Αναφερόμενες τιμές
Ελάχιστο πλάτος σκάλας 895mm
Διαστάσεις πλατφόρμας

min: 750 x 600mm

max: 1250 x 800mm

Ωφέλιμο φορτίο 225kg
Κλίση σκάλας 0ο – 60ο
Ελάχιστες διαστάσεις με κλειστή πλατφόρμα 305mm

Chairlifts

Τα καρεκλάκια σκάλας (chairlifts) είναι η πιο εύχρηστη και οικονομική λύση για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Τοποθετούνται επάνω στην σκάλα και κινούνται κατά μήκος αυτής, στο εσωτερικό ή εξωτερικό δημόσιων κτιρίων ή ιδιωτικών κατοικιών. Όταν είναι εκτός λειτουργίας αναδιπλώνονται για εξοικονόμηση χώρου. Η λειτουργία τους και ο χειρισμός τους είναι πολύ απλός και ιδιαίτερα ασφαλής.

Η εταιρία Stamatiadis Lifts είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της αγγλικής εταιρίας BESPOKE Stairlifts, με μακροχρόνια πορεία στην κατασκευή αυτών των προϊόντων, και διαθέτει το μοντέλο BS101 το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, απόλυτης ασφάλειας στη χρήση και υψηλής αισθητικής, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Λειτουργεί με μπαταρία η οποία επαναφορτίζεται αυτόματα όταν το καρεκλάκι βρίσκεται στη βάση ή στην κορυφή της διαδρομής, διαθέτει τηλεχειριστήριο και κουμπιά ελέγχου κίνησης.

Η τοποθέτησή τους γίνεται σε μία ημέρα και δεν απαιτούνται σχετικές μελέτες και άδειες. Φέρουν σήμανση CE, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο 2006/42/EC.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Αναφερόμενες τιμές
Ελάχιστο πλάτος

Κλειστό: 405mm

Ανοικτό: 675mm

Πλάτος ανάμεσα στους βραχίονες

Εσωτερικό: 479 mm

Εξωτερικό: 619mm

Απόσταση από τον τοίχο 152mm
Ωφέλιμο φορτίο 120kg