Γνωρίζουμε πως η καθημερινότητα ακόμη και μέσα στο σπίτι μας μπορεί να γίνει πιο δύσκολη και κουραστική, ιδίως όταν πρόκειται για μετακίνηση σε περισσότερα από ένα πατώματα. Με εμπειρία πάνω από 48 χρόνια, είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη κατάλληλη λύση που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας και βρίσκεται σαφώς σε αρμονία με τον προσωπικό σας χώρο. Τι επιλογές όμως υπάρχουν εκτός από τους ανελκυστήρες; Σίγουρα έχετε ακούσει για τις πλατφόρμες και τα καρεκλάκια σκάλας, δύο πολύ χρήσιμές και ασφαλείς εγκαταστάσεις μετακίνησης που ωστόσο χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές περιπτώσεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά τους καθώς και τη χρησιμότητα τους για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με αυτά.

Πλατφόρμες σκάλας

Πρόκειται για αναβατόρια που κινούνται είτε κατά μήκος μιας σκάλας είτε κάθετα αυτής. Γι’ αυτό λοιπόν, χωρίζονται και σε δύο βασικές κατηγορίες. Είναι ιδανικές για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων καθώς προσφέρει αυτονομία όπου η χρήση ενός συμβατικού ανελκυστήρα δεν είναι δυνατή.  Οι  διαστάσεις της πλατφόρμας μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις διαστάσεις της σκάλας αλλά πάντα είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να εισέλθει σε αυτήν αναπηρικό αμαξίδιο με άνεση και ασφάλεια. Όταν η πλατφόρμα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, αναδιπλώνεται για εξοικονόμηση χώρου.

Καρεκλάκια σκάλας

Πρόκειται για αναβατόρια που εγκαθίστανται σε σκάλες, είτε ευθείες είτε με στροφές. Αντίστοιχα, χωρίζονται και αυτά σε δύο βασικές κατηγορίες λόγω αυτού του κριτηρίου. Είναι ιδανικά για άτομα με μειωμένη κινητικότητα που δεν χρησιμοποιούν απαραίτητα αμαξίδιο για τη μετακίνηση τους. Η λειτουργία τους και ο χειρισμός τους είναι πολύ απλός και ιδιαίτερα ασφαλής, ενώ ο μηχανισμός τους ο οποίος λειτουργεί με μπαταρία η οποία επαναφορτίζεται αυτόματα όταν το καρεκλάκι βρίσκεται στη βάση ή στην κορυφή της διαδρομής, διαθέτει τηλεχειριστήριο και κουμπιά ελέγχου κίνησης.

Μπορεί η αγορά ενός νέου προϊόντος μετακίνησης να φαίνεται πολυδιάστατη και σίγουρα να μην είναι μια κίνηση που κάνετε καθημερινά, ωστόσο είμαστε σίγουροι πως οποιαδήποτε κι αν είναι η ανάγκη σας, η μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διαθέτουμε σε ανελκυστήρες και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο στις προσωπικές σας απαιτήσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο