Η θεραπευτική κολύμβηση αποτελεί μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, η οποία εφαρμόζεται για τη βελτίωση της κινητικότητας των ατόμων με περιορισμένη δυνατότητα στη κίνηση. Μέσα στη θεραπευτική πισίνα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να πραγματοποιήσουν κινήσεις, που τους είναι αδύνατον να κάνουν στην εκτός νερού πραγματικότητα. Η επίδραση του νερού είναι ευεργετική στην αποκατάσταση σε διάφορες παθήσεις και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα με πρώτο της εμπνευστή τον Ιπποκράτη. 

Τα οφέλη της υδροθεραπείας είναι πολλαπλά καθώς πέρα από το γεγονός ότι το νερό είναι μια χημική ένωση με τρομερά ωφέλιμες ιδιότητες για την κινησιοθεραπεία αλλά και τον ανθρώπινο οργανισμό, επιπλέον προάγει τη μυϊκή χαλάρωση, αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, αντοχή καθώς και το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του ατόμου και τέλος μειώνει τον μυϊκό σπασμό και τη σπαστικότητα και παράλληλα βοηθά στην απόκτηση της ισορροπίας και την ανεξαρτητοποίηση του ατόμου.

Για το στόχο αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικές θεραπευτικές κινήσεις – ασκήσεις για συγκεκριμένες σωματικές περιοχές με στόχο την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας. Το πρόγραμμα υδροθεραπείας διαμορφώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο θεραπευτή και είναι βασισμένο στις ανάγκες του ασθενούς με στόχο πάντα την βελτίωση της λειτουργικότητας , της δραστηριότητας και της κινητικής συμμετοχής του στην καθημερινή ζωή.

Μια από τις πιο γνωστές θεραπευτικές μεθόδους είναι η Halliwick, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι τα ακόλουθα. Πρώτο ότι αρνείται τη χρησιμοποίηση βοηθητικών μέσων εκμάθησης της κολύμβησης Επιπλέον, χαρακτηριστικό της μεθόδου αυτής είναι ότι το πρόγραμμά της βασίζεται στην εφαρμογή των υδροδυναμικών νόμων (άνωση και βαρύτητα).

Τέλος, σημαντικό κρίνεται να αναφερθεί ότι η Υδροθεραπεία είναι από τους πιο ασφαλείς τρόπους για την αποκατάσταση,  ενώ η ηρεμία του νερού εξασφαλίζει την ευχάριστη συνεργασία μεταξύ ασθενούς και φυσιοθεραπευτή, η οποία είναι το κλειδί για μια πετυχημένη αποκατάσταση.

Η εταιρία μας, με πολυετή εμπειρία τόσο στους ανελκυστήρες όσο και στη προσβασιμότητα ήταν η πρώτη που διέθεσε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τα φορητά αναβατόρια πισίνας, ως αποκλειστική αντιπρόσωπος του Ιταλικού εργοστασίου DiGi  Project, με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, ικανά να καλύψουν τις ποικίλες ανάγκες κάθε πισίνας.

BluPool

Ασφαλές, άνετο και λειτουργικό, το Blupool είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης του best seller μας BLUONE που βρίσκεται στην αγορά για πάνω από 10 χρόνια. Βελτιωμένος ως προς: σχεδιασμό, τεχνολογία και ανυψωτική ικανότητα (έως 140 κιλά). Επίσης, για την ανάπτυξη αυτού του μοντέλου, το DIGI PROJECT φρόντισε να διασφαλίσει όλα τα επίπεδα ασφάλειας, τόσο για τον χρήστη όσο και για τον χειριστή, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις συσκευές της μάρκας.

Blue One

Πρωτοποριακή, γρήγορη και ασφαλής (με 5 επίπεδα ασφάλειας), συσκευή για τη μεταφορά ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα. Δεν απαιτεί εγκατάσταση στο έδαφος, είναι εύκολη στη χρήση για τον χειριστή και άνετη για τον μεταφερόμενο.
Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μπορεί όμως να μπει και σε χειροκίνητη λειτουργία όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Διαθέτει οθόνη ελέγχου για το χειρισμό, με κουμπιά ανόδου/καθόδου και κουμπί “STOP” έκτακτης ανάγκης. Διαθέτει σύστημα πέδησης ασφαλείας για την περίπτωση υπερβολικής προσέγγισης στο νερό.

Panda Pool

Το τελευταίο πρωτοποριακό μοντέλο της DiGi. Χάρη στο πηδάλιο ελέγχου με αυτόματη έλξη, δεν απαιτείται προσπάθεια χειρισμού από τον μεταφερόμενο. Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μπορεί όμως να μπει και σε χειροκίνητη λειτουργία όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ο χειρισμός γίνεται είτε με μοχλό κίνησης ανόδου/καθόδου είτε προαιρετικά με τηλεχειριστήριο. Είναι άνετο στη χρήση και απόλυτα ασφαλές καθώς διαθέτει 8 επίπεδα ασφάλειας, ιμάντες πρόσδεσης 2 σημείων και κομβία έκτακτης ανάγκης.

Eco Pool

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει γρήγορη και ασφαλή προσβασιμότητα με τον πιο οικονομικό τρόπο. Στη προκειμένη περίπτωση, η DiGi Project επικεντρώθηκε στα ουσιαστικά στοιχεία για να εξασφαλίσει καλή απόδοση όσον αφορά την αξιοπιστία και την ασφάλεια των χρηστών με λογικό κόστος. Διαθέτει μέγιστη χωρητικότητα 136 kg και βάθος καθίσματος στο νερό: 650 mm ενώ παράλληλα έχει ζώνη ασφαλείας 2 σημείων και αφαιρούμενη μπαταρία για φόρτιση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο