Δύο από τους κυριότερους λόγους εγκλωβισμού σε ανελκυστήρα είναι η κακή συντήρηση και η διακοπή ρεύματος. Στη πρώτη περίπτωση ο εγκλωβισμός είναι εύκολο να αποφευχθεί τελείως με τακτική συντήρηση του ανελκυστήρα. Ωστόσο, η διακοπή ρεύματος δεν έχει να κάνει με αυτόν και μπορεί να οδηγήσει τον ανελκυστήρα να σταματήσει ενδιάμεσα από κάποιο όροφο.

Για τη προσωπική και όχι μόνο ασφάλεια, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Με αυτό το τρόπο, μπορούμε να βοηθήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους που χρειάζονται βοήθεια. Σε περίπτωση, λοιπόν, εγκλωβισμού μπορείτε να:

Διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας και να εστιάστε στον στόχο.

Προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε.

Κρατώντας τον εαυτό σας και τους άλλους στο ασανσέρ σε ηρεμία θα βοηθήσει να απεγκλωβιστείτε γρηγορότερα.

Δοκιμάσετε να πατήσετε το κουμπί για άλλο όροφο από εκείνο που είχατε αρχικά επιλέξει.

Ενεργοποιήσετε τον συναγερμό.

Το κουμπί συναγερμού θα επιστήσει την προσοχή στον ανελκυστήρα ειδοποιώντας όλους όσους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή/και μέσα στη πολυκατοικία με αποτέλεσμα να γίνετε αντιληπτοί.

Αν δεν σας ακούσει κανείς δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο του ανελκυστήρα ή το κινητό σας τηλέφωνο καλώντας για βοήθεια στην Πυροσβεστική.

Σε κάθε περίπτωση μη προσπαθήσετε ποτέ να παραβιάσετε τη πόρτα και να απεγκλωβιστείτε μόνοι σας. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν από τα άτομα που είναι εντός και δεν γνωρίζουν τίποτα από τον μηχανισμό.

Τέλος, σημαντικό να λάβουμε υπόψιν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μήπως τελειώσει ο αέρας και πάθουμε ασφυξία καθώς ο θάλαμος αερίζεται επαρκώς και επιπλέον ότι τα συστήματά του αποτρέπουν την πτώση του ακόμα και στην σχεδόν απίθανη περίπτωση κοπής των σχοινιών. Αρκεί να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας μέχρι να έρθει βοήθεια και μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε ομαλά και κυρίως με ασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψιν όσα έχουν αναφερθεί γίνεται αντιληπτό ότι το τακτικό service που συνοδεύεται από εγγύηση και έγγραφη πιστοποίηση, εξασφαλίζει ότι το ασανσέρ στο οποίο θα μπείτε, θα σας μεταφέρει στον όροφο που θέλετε εύκολα και γρήγορα, μειώνοντας τις πιθανότητες εγκλωβισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο