Όσο διαφορετικό είναι ένα κτίριο τόσο διαφέρουν και οι ανάγκες που πρέπει να καλύψει στη μετακίνηση. Έπειτα από την απαραίτητη μελέτη, η εταιρία μας σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο εγκαθιστά τον κατάλληλο για το κτίριο σας ανελκυστήρα έτσι ώστε να μετακινήστε άνετα και κυρίως με ασφάλεια. Ποιος είναι όμως ο ιδανικός ανελκυστήρας και ποια τα κριτήρια που λαμβάνουμε υπόψιν; Οι ανελκυστήρες χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τους Μηχανικούς και τους Υδραυλικούς.

Ο Μηχανικός Ανελκυστήρας ή αλλιώς Hλεκτρομηχανικός είναι ο παλαιότερος τύπος ανελκυστήρα. 

Οι μηχανικοί ανελκυστήρες χρησιμοποιούνται περισσότερο σε κτίρια με μέση ως μεγάλη κίνηση, γι’ αυτό και αποτελούν την ιδανική λύση για πολυώροφα κτίρια. Πρόκειται για τον παλαιότερο και κλασσικότερο τύπο ανελκυστήρα, που αποτελεί μια αρκετά αξιόπιστη λύση. Η ταχύτητα κίνησης των μηχανικών ανελκυστήρων μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ την ταχύτητα των υδραυλικών ανελκυστήρων και επιπλέον εξαρτάται από το ύψος του κτιρίου, αλλά και από τις δυνατότητες του συγκροτήματος της ανυψωτικής μηχανής. 

Αντιθέτως, οι υδραυλικοί ανελκυστήρες  εγκαθίστανται σε κτίρια με μικρή κίνηση.

 Οι ανελκυστήρες αυτής της κατηγορίας, χαρακτηρίζονται από την γρήγορη εγκατάσταση τους καθώς και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τον μηχανικούς. Τοποθετούνται στις περιπτώσεις που δεν έχει γίνει πρόβλεψη για μηχανοστάσιο στο κτίριο, καθώς ο κινητήριος μηχανισμός και ο πίνακας του ανελκυστήρα μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη μεταλλική ντουλάπα (Boxlift) η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο του κτιρίου.

Σημαντική κρίνεται να αναφερθεί και μια τρίτη κατηγορία ανελκυστήρων, γνωστή ως MRL. Οι ανελκυστήρες τύπου MRL (Machine RoomLess – χωρίς μηχανοστάσιο) αποτελούν καινοτομία στον κλάδο των ανελκυστήρων και είναι ιδανικοί για πολυώροφα κτίρια όπου δεν έχει γίνει πρόβλεψη για ανεξάρτητο χώρο μηχανοστασίου ή που απαιτείται εξοικονόμηση περισσότερων ωφέλιμων τετραγωνικών μέτρων. Έχουν αθόρυβη και ομαλή λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (έως και -50%) και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς διαθέτουν λιγότερα “φθαρτά” τμήματα.

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες του κτιρίου σας, ένα είναι σίγουρο και αυτό είναι η ασφάλεια σας, καθώς η εταιρία μας επιλέγει τα πιο σύγχρονα εξαρτήματα για το κάθε προϊόν έπειτα από αυστηρούς ελέγχους από το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο